ORVEL I HAKSLI KAO SVAKODNEVICA

Druga premijera u sezoni Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici je autorski projekat Milene Depolo i Bobana Skerlića – „Vrla nova 2061.“, koja ce biti izvedena 9. aprila  na sceni bioskopa Jadran.

Projekat Bobana Skerlića, koji potpisuje režiju i dramaturga Milene Depolo bez cenzure govori o diskutabilnom sistemu vrednosti današnjeg društva, koje nameću rijaliti šou programi, društvene mreže i razni tabloidi. “Tokom protekla dva meseca, ekipa ove predstave, bavila se istraživačkim radom o sudbini čovečanstva, civilizacije i našeg društva”, kaže Skerlić.

Naziv „Vrla nova 2061.“, nastao je kao asocijacija na dela književnika Orvela i Hakslija koji su u vremenu svog stvaralaštva, svaki na sebi svojstven način, opisivali našu sadašnjost a njima ne tako daleku budućnost. Glumci ove predstave kažu da je za njih ovo prilika, da se sa scene kaže i izrazi ono što se misli o ovom društvu, kao i da će ponuditi publici poneko rešenje za izlazak iz problema današnjeg, modernog, društva.

Autorsku ekipu čine scenograf Marija Kalabić, kostimograf Marko Marosiuk, kompozitor Irena Popović i koreograf Andreja Kulešević. U predstavi igraju Vesna Kljajić Ristović, Jelena Mihajlović, Minja Peković, Vladimir Grbić, Milan Vejnović i Srđan Sekulić.


Објављено

у

од

Ознаке: