OMAŽ ALEKSANDRU DJORDJEVIĆU

Šabačko pozorište premijerno je izvelo 7. aprila najnoviju komediju Reja i Majkla Kunija „Kidaj iz moje kuhinje“ (u originalu “Tom, Dik i Hari”) u režiji Andree Lazić.

Ova predstava je svojevrsan omaž reditelju Aleksandru Đorđeviću. Pre dvadeset četiri godine, u Šapcu je, prvi put, bila postavljena jedna komedija Reja Kunija.U pitanju je bila najpoznatija od komedija ovog savremenog britanskog pisca, glumca i reditelja, „Kidaj od svoje žene“, koju je reditelj Aleksandar Đorđević, preimenovao u „Život je lep“. Drugopostavljena je bila „Pokvarenjak“, a u Šapcu preimenovana u „Luda noć u hotelu Jugoslavija“. Ovoga puta reč je o urnebesnoj komediji, u kojoj tri brata Kervud pokušavaju da raspletu nebrojene mogućnosti da Tom, najstariji, usvoji dete, i usput zbrinjavaju i izbeglice sa Kosova.

Izbor muzike uradio je Kosta Pavlović, scenski pokret Petar Pjer Rajković, scenograf je Selena Tomašević, a scenograf Nikola Nikolić. Uloge tumače: Vladimir Milojević, Strahinja Barović, Miloš Vojnović, Sonja Milojević, Kristina Pajkić, Ljubiša Barović, Ivan Tomašević, Aneta Tomašević i Petar Lazić.


Објављено

у

од

Ознаке: