NUŠIĆEVI LIKOVI KAO LUTKE

Na Velikoj sceni novosadskog Pozorišta mladih izvedena je 5. februara ponovna premijera lutkarske verzije „Ožalošćene porodice“ Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Emilije Mrdaković.

Reč je o jedinstvenoj adaptaciji i transformaciji poznatih junaka u lutke. „Na sceni je ova crna Nušićeva komedija postala groteskna lutkarska predstava, vizuelno i zvučno upečatljiva, rediteljski inventivna, glumačko-animatorski zahtevna, tim intrigantnija, jer je otkrila nove, do tada neistraživane, mogućnosti interpretiranja i scenskog izvođenja ovog komada“, zapisano je u programu predstave.

Projekat je prvi put postavljen još 2012. godine, ali je zbog tehničkih razloga skinut sa repertoara. No, Emilija Mrdaković kaže da, upravo zbog svega što se dešava sa lutkarskim pozorištima koja sve teže opstaju, ovakva predstava je više od potrebe.

U predstavi igraju: Slobodan Ninković, Marija Mitrović, Kristina Savkov, Slaven Došlo, Danilo Milovanović, Slavica Vučetić, Saša Latinović, Neda Danilović, Ivan Đurić i Jelena Galović. Lutke i scenografiju je kreirala Milica Grbić Komazec.


Објављено

у

од

Ознаке: