NUŠIĆEVA ŽENIDBA U BDP-U

Beogradsko dramsko pozorište priključuje se obeležavanju jubileja 150 godina od rodjenja najznačajnijeg srpskog komediografa Branislava Nušića novim komadom Vladimira Djurdjevića “Tri klase i gospodja Nušić”, u režiji Milice Kralj – 11. novembra na Sceni “Rade Marković”.

Vladimir Djurdjević, dramatičar mladje generacije, čiji su komadi poslednjih godina igrani na sceni BDP-a sa velikim uspehom, napisao je potpuno originalni, pseudo biografski, dramski tekst koristeći se kolažnom tehnikom, čiji je glavni junak Branislav Nušić. Radnja ovog, po žanru bliskog vodvilju, komada smeštena je na sam početak Nušićeve karijere, kada se on – boreći se za sopstveni status, susreće sa likovima iz bogate galerije svog „budućeg“ komediografskog opusa. Djurdjević u izmišljnoj priči o Ben Akibinim životnim kalamburima, vešto prepliće prepoznatljive situacije i replike iz dramatičarevih čuvenih drama i originalne, vrcave sentence, ne gubeći se ni u jednom trenutku u stilskoj nedoslednosti. Ovo je duhovit i dramski uzbudljiv omaž velikom komediografu.

Autorsku ekipu čine scenograf Milica Bajić Djurov, kostimograf Vesna Teodosić i kompozitor Branislav Pipović. Uloga Branislava Nušića poverena je Danielu Siču, a uz njega uloge tumače Slobodan Boda Ninković, Sandra Bugarski, Paulina Manov Djurdjević, Andrija Kuzmanović, Jelisaveta Orašanin,  Vladan Milić i Lako Nikolić.

 


Објављено

у

од

Ознаке: