NUŠIĆ U ATELJEU

„Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića, u režiji Marka Manojlovića, premijerno će biti izvedena u Ateljeu 212 – 15. novembra.

Nova verzija popularne komedije Branislava Nušića prvo izvodjenje je imala 3. novembra  u Centru za kulturu Bor. Atelje 212 je uspostavio redovnu saradnju sa Borom, gde je i prošle jeseni imao premijeru drame „Sveti Georgije ubiva aždahu”.

Radnja je smeštena u današnje vreme, te je „Ožalošćena porodica“ slika bede vremena u kojem živimo i uvek živog i neiscrpnog bogatstva mentaliteta „našeg naroda“. „Danas prepoznatljivi likovi u bliskim nam mukama izazivaju smeh svojim sumanutim pokušajima da se domognu nečega što nije njihovo, uspostavljaju apsurdnu logiku dokazujući svoja prava na nasledstvo preminulog rođaka, istovremeno dokazujući sumnjive rodbinske veze“, navodi se u programu predstave.

U ovoj postavci  Agatona igra Nenad Jezdić, njegovu suprugu Dubravka Mijatović, a u ansamblu su Sofija Juričan, Erol Kadić, Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Radmila Tomović, Ivan Jevtović, Dejan Dedić, Tamara Dragičević i Đorđe Stojković. Autor scenografije je Vesna Popović, kostima Lana Cvijanović, a dramaturg je Jelena Mijović.

 


Објављено

у

од

Ознаке: