NOVOSADSKI BORA ŠNAJDER

Komad Aleksandra Popovića “Razvojni put Bore Šnajdera” u režiji Predraga Štrpca premijerno će biti izveden 17. maja u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu, na Sceni “Pera Dobrinović”.

Drama “Razvojni put Bore Šnajdera” – scenska karakteristika u četiri stavke je u osnovnoj dimenziji, vreme, tog najboljeg sudiju u teatru i životu, pokazala da ironična i satirična Popovićeva saga, od ‘tragikomedije jezika’, neumitno postaje grandiozni ‘ginjol’ jednog mentaliteta, zapisano je u programu predstave.

Delo je  proglašeno polovinom devedesetih godina za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka, a Popović je dobitnik Vanredne Sterijine nagrade za eksperimentalni rad iz oblasti komedije i nosilac je Sterijine nagrade na 12. Sterijinom pozorju 1967. godine za ovaj komad u izvodjenju Ateljea 212.

U ulozi Bore Šnajdera nastupiće Radoje Čupić, a uz njega su i Strahinja Bojović, Miroslav Fabri, Stefan Juanin, Igor Pavlović, Dušan Vukašinović, Aleksandra Pleskonjić, Tijana Maksimović, Marija Medenica i Tijana Marković.

Dramaturg je Svetislav Jovanov, scenografija je poverena Vesni Popović, kostimi Dragici Laušević, kompozitor je Aleksandar Bahun, scenski pokret Andreja Kulešević.


Објављено

у

од

Ознаке: