NOVO RUHO STAROG FESTIVALA

Međunarodni 40. jubilarni Festival monodrame i pantomime biće održan od 23. do 28. juna na više lokacija u Zemunu, a otvoriće ga dramski pisac Dušan Kovačević.

Selektor 40. Festivala monodrame i pantomime dr Milovan Zdravković u takmičarski program uvrstio je 11 monodrama, tri pantomime i četiri stand up nastupa. Festival će trajati šest dana, uz bogat prateći program. Pored gostiju iz regiona (BiH i Hrvatska) domaćinima će se pridružiti i gosti iz Jermenije, Rumunije, Izraela i Kanade.

Na ovogodišnjem Festivalu kao posebna kategorija uveden je stand up program koji će se igrati u Klubu „Fest“, u KSC „Pinki“ 23. i 24. juna. Tom prilikom nastupiće Domagoj Pintarić (Hrvatska), Filip Andonikus (BiH), Peđa Bajović (Jugoslavija) i Vladimir Cvejić (Srbija).

Od 25. do 28. juna u Pozorištu lutaka Pinokio monodrame će izvoditi Ljubomir Bandović „Kontraš“, Dušanka Stojanović Glid „Kabul / Kućevna“, Ana Maljević „Kobne laži“, Slobodan Beštić „Moje nagrade“, Anka Gaćeša „Moj život“, Vanja Milačić „Gledanje“, Vesna Stanković „Milunka“, Biljana Đurović „Nadežda Petrović“ i Mirjana Đurđević „Čučuk Stana“. Sa monodramama će učestvovati i Gera Sander (Izrael) „Konačno, kraj!“ i Tina Milivojević (Kanada) „Vilidž“.

U programu pantomime nastupiće Pol Kozma (Rumunija) sa predstavom „Od Bukurešta do Menhetna“, Aram Kojohan (Jermenija) – „Duša stolice“ i Predrag Radovančević (Srbija) – „Transpersona“.

U pratećem programu predstavljena je monografija povodom 40 godina Festivala monodrame i pantomime koju je priredio Radomir Putnik. Izložba “Prizori sa lutkarskih scena Srbije” biće otvorena 25. juna u Pozorištu lutaka „Pinokio“, nastala u organizaciji ovog teatra, Pozorišnog muzeja Vojvodine i UNIMA centra Srbije. Izložbu će otvoriti teatrolog Radoslav Lazić. Ovo je prvi korak ka osnivanju Muzeja lutaka grada Beograda. U nedelju, 28. juna biće održana promocija knjige Zijaha Sokolovića „Glumac je… glumac je… glumac“ u restoranu „Stara carinarnica“.


Објављено

у

од

Ознаке: