NOVI TEATARSKI PODUHVAT MIKSERA

Predstava „Sumnjivo lice“, po autorskom konceptu Vojislava Arsića premijerno se izvodi 27, 28. i 29. juna u Mikser hausu.

Predstava je nastala po, ali je i o komadu „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića, klasiku srpske dramaturgije. Komedija je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju; o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

“Ovom predstavom preispitujem zašto se mi večno smejemo Nušiću, a ne promišljamo ozbiljno o tome šta je nama taj pisac i genije hteo da kaže. Zašto mi 130 godina nakon pisanja „Sumnjivog lica“ izlazimo iz pozorišta nasmejani, govoreći da je Nušić naš najveći savremenik i da je sve kao nekada, a ne pitamo se u čemu je problem ako je i dalje sve isto, te kako se to kao društvo nismo promenili. Cilj ove predstave nije samo da konstatuje stanje stvari već i da postavi pitanje zbog čega su stvari nepromenjive. Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške”, kaže autor Vojislav Arsić.

Igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Predrag Vasić, Marko Panajotović, Đorđe Živadinović Grgur, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Vučković.


Објављено

у

од

Ознаке: