NOVI PODUHVAT PAROBROD TEATRA

“Čekanje”, autorski projekat glumaca Ivana Jevtovića, Janka Cekića i Lazara Dubovca, premijerno će biti izveden u UK Parobrod 27. novembra.

Posle uspešno odigranih predstava „U samoći pamučnih polja“ i „Šarlota“, Parobrod teatar predstavlja novu produkciju: “Čekanje” autorski poduhvat trojice glumaca: Ivana Jevtovića, Janka Cekića i Dubovac Lazara. Inspiraciju za ovaj projekat autori su pronašli u italijanskom dramskom tekstu “Čekajući Marčela”, čiji su autori Stefano Riči i Đani Forte. Oni pišu o usamljenosti, otuđenosti, odvojenosti od realnog života. O čovekovoj potrebi za socijalizacijom, o nadi da ćemo biti prihvaćeni od strane društva. Njihovi likovi Teo i Elio su neka vrsta reinkarnacije Vladimira i Estragona, čuvenih Beketovih junaka i oni se, naime, nalaze u bezizlaznoj situaciji i kao Vladimir i Estragon, spominju, nadaju se i čekaju nekoga ko se, zapravo, nikada neće pojaviti. Upravo to čekanje na koje se njihovi likovi oslanjaju osnovni je motiv autorskog projekta “Čekanje”.

Adaptaciju teksta, režiju i izbor muzike potpisuje Ivan Jevtović, a igraju Janko Cekić i Lazar Dubovac. Kostim je osmislila Sandra Bugarin Jevtović.

Ustanova kulture Parobrod je idelan prostor za postavljanje ovog projekta, zbog intinmosti koju nude gotove sve prostorije u ovoj ustanovi. Glumci i publika su blizu jedni drugima, gotovo da ne postoji jasno definisana granica između scene i gledališta, jer se autori u ovoj predstavi bave konkretnim, životnim problemima koji se tiču svakog potencijalnog gledaoca i potrebno je da se glumci i gledaoci pogledaju u oči i jedni sa drugima podele istinu.


Објављено

у

од

Ознаке: