NOĆ POZORIŠTA – ČETVRTI PUT

Manifestacija “Noć pozorišta” biće održana 15. novembra u sedam evropskih zemalja.

Kod nas će čak 24 grada otvoriti svoje institucije kulture za publiku, što je najveći broj učesnika od kada se održava manifestacija.

Manifestacija je deo međunarodne mreže “European theatre night”, uz podršku lokalnih samouprava i institucija kulture iz Sremske Mitrovice, Šapca, Srpske Crnje, Vranja, Novog Sada, Petrovca na Mlavi, Novog Pazara, Novog Bečeja, Zaječara, Lazarevca, Beograda, Niša, Kragujevca, Beočina, Bele Crkve, Kule, Prijepolja, Knjaževca, Zrenjanina, Bačkog Petrovca, Loznice, Stare Pazove, Ćićevca i Aranđelovca.

U 40 institucija kulture, navedenih gradova, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr.) biće održano preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.) koji su besplatni ili sa popustom do 50% u pojedinim institucijama.

Od 2011. godine, od kada je pokrenuta manifestacija u Srbiji do danas, ukupno je uzelo učešće oko 40 gradova sa preko 200 različitih programskih sadržaja (predstave, radionice, izložbe, i dr.).


Објављено

у

од

Ознаке: