NEDOSTIŽNA FB LAURA

Muzička multimedijalna predstava „Laura, molim te“, autorskog tima Laura 2000, sa Nikolom Rakočevićem u glavnoj ulozi i u ulozi reditelja, premijerno će biti izvedena 1. marta u Mikser hausu.

Inspirisana „Kanconijerom“ Frančeska Petrarke , monodrama „Laura, molim te“ je svojevrsni scenski eksperiment na teme: Kako danas, posle sedamsto godina, izgleda lirski subjekt? Kakav je on? Kakva je Laura? I šta je sa ljubavlju danas?

Nikola Rakočević, koji je preuzeo i ulogu reditelja, igra glavnu ulogu, lika koji u današnje vreme digitalnog otuđenja, ogromne samoće i usamljenosti, prolazi kroz pakao zaljubljenosti, strasti i sumnje. Predmet njegove žudnje otelotvoren je pomoću velikog video-bima u ulozi najvažnije stvari u životu savremenog čoveka – ekrana / monitora, dok se u ulozi Laure nalazi Fejsbuk profil najpoznatije gradske pokvarenice.

Koncept, tekst, muziku potpisuju Milan Mrđa, Slobodan Boban Đuričić, koji su se našli i u ulozi koreditelja. Animacija je osmislio Boris Eftovski, a scenografiju Valentina Popržan Božović.


Објављено

у

од

Ознаке: