NAGRADE ZVEZDARIŠTA

Donka Špiček dobitnik je Priznanja „Zvezda medju zvezdama” koje Savet festival “Pozorište Zvezdarište” dodeljuje za trajni doprinos razvoju pozorišta za decu i mlade.

Dodeljene su i nagrade učesnicima 12. Festival, a o priznanjima su ove godine odlučivali kao članovi stručnog žirija: Tanja Peternek-Aleksić, Aleksandra Janković i Strahinja Savić.

Nagrada za kreaciju lutaka pripala je Jeleni Milić – Zlatković za predstavu „Čardak ni na nebu ni na zemlji“ Pozorišta lutaka „Pinokio“ Beograd, a Nagrada za animaciju lutke Ansamblu Pozorišta lutaka iz Niša za predstavu „Alisa u zemlji čuda“. Nagradu za glumca Festivala ravnopravno su dobili: Marko Petrić za ulogu Mage u predstavi „Did i repa“ Gradskog kazališta lutaka Split i
Andrija Pošo za ulogu velikog dobroćudnog džina u istoimenoj predstavi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ , Zrenjanin – Lutkarska scena. Nagrada za glumicu festivala pripala je se
Jeleni Trkulji za ulogu Pave u predstavi „U strahu su velike i oči“ pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda. Nagradu za tekst dobio je Ivica Boban za tekst predstave „Ja i moji osjećaji“ Gradskog kazališta „Žar ptica“, a za režiju Emilija Mrdaković za predstavu „Ima li deda odelo“ Pozorišta mladih iz Novog Sada.

 

GRAND PRIX Festivala doden je predstavi „Did i repa“ Gradskog kazališta lutaka Split.

Dvanaesti dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište održan je od 20. do 26. novembra u Zvezdara teatru pod sloganom „Zvezda po zvezda – Zvezdarište“.


Објављено

у

од

Ознаке: