NAGRADE SUSRETA “JOAKIM VUJIĆ”

Predstava „Smećarnik” Narodnog pozorišta iz Užica, pobednik je 50. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić”, koji je u subotu završen u Leskovcu.

Titulu naboljeg reditelja, žiri je dodelio Stevanu Bodrozi, koji je režirao pobedničku predstavu. „Polazeći od autentičnih događaja, predstava uspeva da ukaže na univerzalnost nasilja, ostavljajući impresivni utisak na gledaoca”, zapisano je u obrazloženju žirija, koji je radio u sastavu predsednica Đurđija Cvetić, Mihajlo Vukobratić i Tamara Baračkov.

Za najbolja glumačka ostvarenja nagrađeni su Suzana Grujić iz leskovačkog Narodnog pozorišta, član Šabačkog pozorišta Igor Đorđević, Vahudin Prelić iz Narodnog pozorišta u Užicu i Katarina Mitrović iz Knjaževskog srpskog teatra iz Kragujevca.

Nagradu „Joakim Vujić” za najbolju mladu glumicu ove godine ponela je Mina Milosavljević za ulogu Nine u predstavi leskovačkog pozorišta „Galeb”.

Žiri grada domaćina, u kome su bili Siniša Pavić, Sanja Conić i Radiša Grujić, proglasio je najboljom predstavu „Galeb” leskovačkog Narodnog pozorišta.

U kategoriji dečjih predstava, „Malim Joakimom” nagrađena je predstava Kraljevačkog pozorišta „Meca i deca” u režiji Miodraga Dinulovića.


Објављено

у

од

Ознаке: