NAGRADE SUSRETA „JOAKIM VUJIĆ“

Predstava „Svrati, reče čovek ili San o zavičaju“ Narodnog pozorišta Užice proglašena je za najbolju predstavu 51. festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, održanog u Šabačkom pozorištu.

Stručni žiri u sastavu Nada Jurišić, Bojana Lazić i Jelena Mijović doneo je odluku da nagrada za režiju pripadne Snežani Trišić za „Narodnu dramu“ Pozorišta “Bora Stanković“, Vranje.

Nagrada za scenografiju pripala je Tamari Bušković za predstavu “Svrati, reče čovek ili San o zavičaju“ dok je Dragica Laušević dobitnica nagrade za kostimografiju za “Doktor Nušić“ Kruševačkog pozorišta i NP Sombor.

Nagrade za glumačko ostvarenje pripale su Milici Trifunović za ulogu Anke u “Narodnoj drami“, Bojanu Veljoviću za ulogu Ujka Blagoja (“Doktor Nušić“), Saši Torlakoviću za ulogu Živote Cvijovića (“Doktor Nušić“) i Igoru Borojeviću za ulogu Čivije (“ Svrati, reče čovek ili San o zavičaju“). Priznanje za mladog glumca pripalo je Milici Janevski za ulogu Slavke („Doktor Nušić).

Specijalna nagrada za originalni dramski tekst dodeljena je Olgi Dimitrijević za „Narodnu dramu“. Mali Joakim pripao je predstavi „Čarobnjak iz Oza“ Kraljevačkog pozorišta dok je Nagrada Okruglog stola kritike pripala predstavi “Doktor Nušić“.

U čast nagradjenih Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca odigrao je predstavu „Prevaranti u suknji“ po tekstu Kena Ludviga, a u režiji Milića Jovanovića.

 


Објављено

у

од

Ознаке: