ČORTANOVCI ZA SAN TEATARSKE NOĆI

Treći pozorišni festival „Novi Tvrđava teatar“ održava se od 10. do 16. jula u Vili Stanković u Čortanovcima.

Festival je otvoren uvodnom besedom Borisa Isakovića i izvodjenjem savremene plesne predstave “Priča o Vojniku” Bitef teatra.

Umetnički direktor i predsednik Saveta Festivala Vida Ognjenović najavila je da će na repertoaru biti predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. “Ovo je treći Festival po redu i tek smo u razvoju. Bilo je predstava koje nisu mogle ući u program i to je zbog nedovoljno finansija. Možda, kada Festival bude 33 po redu, nećemo pominjati materijalne probleme, jer ih tada nećemo imati”, objasnila je Ognjenović.

Drugog dana Festivala na repertoaru je predstava “Pjaf Marche” Novosadskog pozorišta, a trećeg dana “Art” produkcije “Tri za groš” iz Beograda. Dan Akademije lepih umetnosti iz Beograda predviđen je za 13. jul, a na repetoaru su predstave “Biti ili ne biti” i “Simpatija i antipatija”. Dan kasnije rezervisan je za Zagrebačko satirično kazalište Kerempuh i predstavu “Jazavac u Kerempuhu”, dok je “Naš razred” Kamernog teatra 55 iz Sarajeva na repertoaru 15. jula, a predstava „Duh koji hoda“ Srpskog narodnog pozorišta će zatvoriti ovogodišnji Festival.

Žiri u sastavu Igor Burić, Emina Elor i Miroslav Miki Radonjić doneće odluku o najuspešnijim ostvarenjima i učesnicima Festivala.


Објављено

у

од

Ознаке: