NAGRADE FESTIVALA U RIJECI

Nagrada stručnog žirija za najbolju predstavu 22. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci dodeljena je predstavi “Aleksandra Zec” u izvedbi HKD Teatra iz Rijeke. Reditelj predstave Oliver Frljić nagrađen je za najbolju režiju.

Članovi stručnog žirija bili su rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, glumica Sandra Lončarić Tankosić i redatelj Robert Raponja. Priznanja su dobili: Nagradu za najbolju mušku ulogu dele Horaciju Malaele, (“Instrukcija”, Nacionalnog teatra I.L. Karadjale iz Bukurešta) i Nebojša Glogovac (“Razbijeni krčag”, JDP); Nagradu za najbolju žensku ulogu dobile su Nataša Dorčić, (“Mobitel”, Kazališta “Moruzgva” iz Zagreba) i Jelena Đokić (“Kazimir i Karolina”, Ateljea 212); Nagradu za najbolje mlade glumce dele Jovana Gavrilović (“Razbijeni krčag”) i Dado Ćorić (“Mobitel”); dok nagradu za najbolju epizodnu ulogu dele Katarina Žutić, (“Kazimir i Karolina”) i Ljubomir Bandović (“Razbijeni krčag”). Za najbolju dramaturšku adaptaciju nagrađena je Dora Vicenikova (“Buržoazija” praškog kazališta Na Balustradi), a za najbolju scenografiju Marko Japelj (“Heddu Gabler” SNG Drame iz Maribora). Nagradu za najbolju kostimografiju dobila je Maja Mirković („Kazimir i Karolina“).

Publika je s najvišom prosečnom ocenom 4,65 nagradila predstavu “Instrukcija”. Nagrada “Novog lista” pripala je Nataši Matjašec Rošker, za ulogu u predstavi “Heda Gabler”. Tokom 22. međunarodnog festivala malih scena u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku prikazano je osam predstava iz Hrvatske, Srbije, Češke, Rumunije i Slovenije.

 

Selektor festivala bio je Bojan Munjin, a umetnički direktor je Nenad Šegvić.

 


Објављено

у

од

Ознаке: