NAGRADA ZA REŽIJU „BOJAN STUPICA“ ANDRAŠU URBANU

Bijenalna nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije, Nagrada za režiju “Bojan Stupica” za 2017. godinu, pripala je reditelju ANDRAŠU URBANU za predstavu “RODOLJUPCI” Jovana Sterije Popovića (produkcija Narodnog pozorišta u Beogradu).

Tročlani Žiri, u sastavu: Dimitrije Jovanović (predsednik Žirija), Ljiljana Todorović i Slavko Milanović, odluku je doneo jednoglasno.

U konkurenciji za Nagradu bila su rediteljska ostvarenja, premijerno izvedena u Srbiji, u periodu od 1. aprila 2015. do 31. marta 2017.godine.

Nagrada “Bojan Stupica” ustanovljena je 1971. godine u znak sećanja na znamenitog reditelja, a Andraš Urban je 32. laureat ovog najvišeg staleškog priznanja za režiju.

Priznanje se sastoji od bronzane plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, unikatne diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade „Bojan Stupica“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Datum svečanog uručenja Nagrade “Bojan Stupica” reditelju Andrašu Urbanu biće naknadno utvrđen.


Објављено

у

,

од

Ознаке: