KONKURS ZA NAGRADU “LJUBINKU BOBIĆ”

Udruženje dramskih umetnika Srbije raspisalo je Konkurs za predlaganje kandidata za dodelu Nagrade “Ljubinka Bobić” u 2015. godini.

Nagrada se dodeljuje dramskim umetnicima (glumicama i glumcima) za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije. U konkurenciji za Nagradu mogu učestvovati sve ostvarene uloge u profesionalnim pozorištima sa teritorije Srbije, u predstavama premijerno izvedenim u periodu od 1. septembra 2013. do 31. avgusta 2015. godine.

Osnovna merila su: da je ostvarena uloga, naslovna, glavna, velika ili značajna, da je ostvarena u komediji, da je tragalačka, inovativna i da se može se označiti kao sasvim nova smernica glumačkog izraza na polju komedije.

Predlagači kandidata mogu biti profesionalna pozorišta, dramski umetnici, direkcije i selektori pozorišnih festivala, pozorišni kritičari, redakcije stručnih i drugih časopisa iz oblasti kulture, kao i umetničke ustanove, institucije i udruženja.

Predloge sa pisanim obrazloženjem mogu se slati ili dostaviti najkasnije do 20. oktobra 2015. godine, na adresu: Udruženje dramskih umetnika Srbije, 11.158 Beograd, Studentski trg 13/VI ili elektronskim putem na adresu: udus@udus.org.rs.


Објављено

у

од

Ознаке: