NAGRADA “LJUBINKA BOBIĆ” MILOŠU ĐORĐEVIĆU

 

Bijenalna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije, Nagrada “Ljubinka Bobić” za 2017. godinu pripala je dramskom umetniku Milošu Đorđeviću za ulogu Alekse Žunjića u predstavi “Sumnjivo lice” Branislava Nušića u režiji Andraša Urbana (produkcija Narodnog pozorišta u Beogradu) i ulogu Rubeole u predstavi “Udaj se muški” Dunje Petrović u režiji Marije Lipkovski (produkcija: Ispad-Centar za interaktivnu umetnost, Beograd).

U konkurenciji za Nagradu bila su glumačka ostvarenja u oblasti komedije, premijerno izvedena u Srbiji, u periodu od 1. septembra 2015. do 31. avgusta 2017.godine. Petočlani Žiri, u sastavu: Olga Odanović (predsednica Žirija), Rada Đuričin, Dušanka Glid Stojanović, Goran Jevtić i Irfan Mensur, razmatrao je trinaest nominovanih glumačkih ostvarenja, a odluku je doneo većinom glasova.

Nagrada “Ljubinka Bobić” ustanovljena je 2005. godine u znak sećanja na znamenitu glumicu, a Miloš Đorđević je šesti laureat ovog staleškog priznanja, nakon Jelisavete Seke Sablić, Anite Mančić, Daniela Siča, Gorana Jevtića i Olge Odanović.

Priznanje se sastoji od bronzane plakete sa likom Ljubinke Bobić, rad akademskog vajara Marine Nićiforović, unikatne  diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i od novčanog iznosa. Dodelu Nagrade „Ljubinka Bobić“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Datum svečanog uručenja Nagrade “Ljubinka Bobić” glumcu Milošu Đorđeviću biće naknadno utvrđen.


Објављено

у

,

од

Ознаке: