MONTIPAJTONOVSKI SPEKTAKL

“Spamalot Monti Pajtona”, mjuzikl Erika Ajdla, koji je zajedno sa Džonom Dupreom komponovao i muziku, u režiji Radoslava Milenkovića, premijerno će biti izveden u Centru Sava 22. novembra.

Spektakl nastao po filmu “Monti Pajton i Sveti Gral” jedan je od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na Brodveju. Opisuje, u prepoznatljivom parodičnom maniru, legendarnu potragu kralja Artura za Svetim Gralom. Priča je bazirana na knjizi Erika Ajdla, originalnog člana grupe Monti Pajton, koji bi trebalo da prisustvuje beogradskoj premijeri, kao specijalni gost.

“Projekat „Spamalot“ je jedinstven muzičko-scenski spektakl koji će, prvi put na ovim prostorima, publici omogućiti da uživa u vrhunskoj svetskoj produkciji. Okupili smo više od 100 ljudi koji čine deo glumačkog, baletskog, horskog i orkestarskog ansambla, kao i veći broj spoljnih saradnika”, izjavili su iz Proscenium Productions-a, koji stoji iza čitavog poduhvata.

Scenario i tekstove songova napisao je Erik Ajdl, koji je zajedno sa Džonom Dupreom i komponovao muziku, muzičke aranžmane uradio je Predrag Vasić, dirigent je Vesna Šouc, akoreograf Jelena Arsić. Prevod je uradila glumica Jelena Jovičić, koja u predstavi igra zajedno sa Nikolom Kojom, koji se posle dvadeset godina vraća na pozornicu u liku kralja Artura, Nikolom Đuričkom, Srđanom Timarovim, Gordanom Kičićem, Dejanom Lutkićem, Miroljubom Turajlijom, Ivanom Markovićem…


Објављено

у

од

Ознаке: