MODERNA CRVENKAPA

Pozorište „Boško Buha“ izvelo je 27. aprila premijeru moderne verzije bajke „Crvenkapa“ braće Grim u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.

Scensko-muzički spektakl po tekstu Milene Depolo režirao je Darijan Mihajlović, raskošne kostime i scenografiju kreirao je Miodrag Tabački, kompozitor je Aleksandar Lokner, a koreograf Nebojša Gromilić.

Sadržaj je pomeren u odnosu na poznatu, jednostavnu bajku o tome kako treba slušati mamu i ne razgovarati sa nepoznatima, da se ne upadne u nevolje. Predstava ostaje pri osnovnoj poruci, ali je puna iznenađenja i prerasta u savremenu priču o odrastanju.

Naslovnu ulogu igra mlada Jelisaveta Karadžić, Crvenkapinu mamu Lena Bogdanović, baku Anastasia Mandić, lovca Ivan Mihailović, vuka Aleksandar Radojičić. U ansamblu su i Nenad Nenadović kao drvo koje govori, Aleksandra Tomić (Marijeta), a pevačice Sara Jovanović, Nevena Božović, Mirna Radulović i Aleksandra Janković nastupaju kao izmišljeni likovi šumenjaci. Tu je i grupa mladih baletskih igrača koji predstavljaju razna neobična bića.


Објављено

у

од

Ознаке: