MENTALITETSKI APSURDI

Šesta, poslednja premijera u ovoj sezoni – komad „Opet plače, al’ sad od sreće“ Novice Savića, u režiji Dragana Jakovljevića, izvedena je 21. juna u kragujevačkom Knjaževsko srpskom teatru

Nova predstava u teatru je praizvedba teksta Novice Savića, dramskog pisca koji je iza sebe ostavio stotinu dramakih tekstova i scenarija, od kojih je izvedeno preko dvadeset. Režirali su ih neki od naših najuglednijih reditelja: Branko Pleša, Miki Stamenković, Slobodan Šijan, Mića Radivojević. Kragujevačka publika prvi put će se sresti sa jednim od njegovih komada.

Tematski zanimljiva, ova komedija napisana je dramaturški vešto, uz nesumnjivo poznavanje malovaroškog mentaliteta. Razgovor petoro ljudi u čekaonici železničke stanice otkriva gotovo sve tajne života provincijske sredine.

Autor scenografije je Milivoje Štulović, kostima Jelena Janjatović, a muziku je komponovao Dragoslav Tanasković. Igraju: Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Sanja Matejić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković.


Објављено

у

од

Ознаке: