IN MEMORIAM: Milorad Mandić Manda (1961-2016)

Dramski umetnik Milorad Mandić Manda iznenada je preminuo 15. juna u 56. godini, nakon što mu je pozlilo na sceni tokom izvođenja predstave.

Milorad Mandić Manda se rodio u Beogradu 3. maja 1961. godine. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jeftovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog Pozorišta „Boško Buha“ u kome je ostvario veliki broj izuzetnih uloga na večernjoj i sceni za decu, a poslednjih godina je bio i upravnik ovog teatra.

Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“ koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dečjih glumaca i zabavljača.

Odigrao je brojne uloge na filmu i televiziji, među kojima će se pamtiti njegovi likovi i replike u ostvarenjima „Lepa sela, lepo gore“, „Ivkova slava“, „Mrtav ladan“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Točkovi“, „Tri palme za dve bitange i ribicu“, „Braća po materi“, te u serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Ravna gora“, „Jagodići“, „Bolji život“.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.


Објављено

у

од

Ознаке: