ZAVRŠNICA FESTIVALA MEDITERANSKOG TEATARA

Deseti po redu Festival mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu je trajao od 25. juna do 10. septembra, a šest takmičarskih predstava u selekciji Tatjane Mandić Rigonat odigrano je od 7. jula do 29. avgusta.

Žiri Festivala,koji radio je u sastavu Mani Gotovac, Tanja Bošković i Zoran Živković, je jednoglasno odlučio da nagradu za najbolju predstavu dodeli ostvarenju „Život Molijera“ Makedonskog narodnog teatra – Skoplje, dok je Nikola Ristanovski je proglašen za najboljeg glumca za naslovnu ulogu u ovom projektu.

Marko Janketić dobitnik je Nagrade za glumačku bravura, a pripala mu je za ulogu Ruprehta u predstavi „Razbijeni Krčag“, Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Specijalna nagrada za umetničko dostignuće na Desetom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2015. dodeljena je Centru za kulturu Tivat – Crna Gora, za vizuelni identitet pozorišne predstave „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića, a pozorišna nagrada (koju dodeljuje Centar za kulturu) „Ivana Tomičić“ za izuzetan doprinos razvoju pozorišta pripala je Branimiru Popoviću.


Објављено

у

од

Ознаке: