MAMA MIA! STIŽE NA BALKAN

Svetski hit mjuzikl „Mama Mia!“ biće premijerno izveden 27. marta u Pozorištu na Terazijama, u koprodukciji sa slovenačkom kompanijom Prospot d.o.o.

Predstava u režiji Juga Radivojevića angažovala je oko 150 glumaca, igrača, članova hora i orkestra. Mjuzikl sa hitovima grupe „ABBA“ od svetske premjere u Londonu izvođen je u 40 zemalja, videlo ga je 50 miliona ljudi, a doživeo je i uspešnu ekranizaciju. Posle Beograda dobiće svoje verzije i u Zagrebu i Ljubljani.

Koproducent Jurij Franko je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Pozorištem na Terazijama, dodavši: „Na dobijanju prava za „Mama Mia!“ radio sam šest godina. To je vrlo veliki projekat, pa logistički ne bi imalo smisla da se sprema samo u Sloveniji“, rekao je osvajač srebrne medalje u veleslalomu na Olimpijadi 1984. u Sarajevu.

„Prema dobijenim autorskim pravima treba da poštujemo dramski i muzički materijal, ali imamo slobodu u kreiranju, čak podsticaj da predstava bude autentična u smislu scene, kostima, koreografije, glumačkog izraza“, naglasio je Jug Radivojević. Reditelj je dodao da u svoje ime predstavu posvećuje doajenu srpskog glumišta Nikoli Simiću, koji je poslednjih pet godina svog života proveo u ovom teatru, u mjuziklu „Producenti“, a po kojem je sada nazvana jedna loža u Pozorištu na Terazijama.

Autorski tim čine Najra Krvavac Perišin (prevod), Slobodan Obradović (dramaturg), Milan Nedeljković (orkestrator, dirigent), Vesna Šouc (dirigent), Mojca Horvat (koreografija), Bojana Nikitović (kostim), Aleksandar Denić (scenografija), Radovan Knežević (lektor).

U predstavi igraju: Jelena Jovičić, Milena Živanović / Iva Stefanović (ravnopravna alternacija), Slobodan Stefanović, Vladan Savić, Dragan Vujić Vujke, Žarko Stepanov, Ivana Knežević, Dušica Novaković, Ivan Zablaćanski, Bojana Račić, Barbara Milovanov, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.


Објављено

у

од

Ознаке: