“MAJSTORI, MAJSTORI” U BUHI

Pozorište “Boško Buha” premijerno će 2. aprila u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić” izvesti predstavu “Majstori, majstori” Gorana Markovića, u režiji Milana Karadžića.

Dramski tekst Gorana Markovića nastao je po scenariju za njegov istoimeni popularni film s kraja sedamdesetih. Priča ostaje ista, smeštena u jednu beogradsku osnovnu školu. Pozorišna adaptacija pomerila je predstavu u žanr mjuzikla ili komada sa pevanjem, koji donosi neophodnu stilizaciju i odmak od filmskog originala. Marković kaže da je u tekstu uradio samo nekoliko i to ne velikih promena, a da je najveća promena u glumačkoj podeli, koja je mladja od one filmske, pa je utoliko vidjenje komada drugačije. “Originalni tekst pisan je u doba socijalizma, sa terminima drugovi i drugarice, ali suština deluje aktuelno. Kao da vreme stoji, odnosi u društvu, a pogotovo u školstvu nisu se mnogo promenili”, smatra on.

Dramaturg je Milena Depolo, kompozitor Irena Popović, scenograf Boris Maksimović, kostimograf Dragica Laušević, koreograf Nebojša Gromilić. Direktorku škole igra Milica Mihajlović. U velikom ansamblu su Uroš Jovčić, Nebojša Ilić, Borka Tomović, Nemanja Oliverić, Boba Latinović, Aleksandra Tomić, Andrijana Oliverić, Andrija Milošević, Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović, Jelena Trkulja, Katarina Marković, Miloš Samolov, Nenad Nenadović, Anja Mit, Vladan Dujović, Milorad Mandić, Nada Sekulić, Miloš Vlalukin, Bojana Ordinačev. U predstavi učestvuju i deca iz škole glume Nenada Nenadovića i Dadova.


Објављено

у

од

Ознаке: