MAJSKE PREMIJERE U PINOKIJU

Pozorište lutaka “Pinokio“ tokom maja imaće dve premijere – „Palčicu“ 13. i “Šešir pun boja“ 22.maja.

Predstava “Palčica“ zamišljena je kao lutkarska predstava namenjena deci starijoj od 5 godina, a radnja je bazirana na poznatoj, istoimenoj Andersenovoj priči. To je priča o teškoćama sa kojima se suočava izužetno mlada heroina, primorana da se sama izbori sa problemima. Predstava treba deci da pošalje nedvosmislenu poruku da se ne boje teških trenutaka, da hrabro dočekaju opasnosti i izdrže do kraja kako bi se izborili sa “zimama“ života.

“Dramatizacijom Andersena pokušala sam da se što više držim originala i da ispoštujem autora. Moto drame je da deci priča o sazrevanju i da deca i roditelji shvate kako je svako dete posebno“, rekla je dramaturg i režiser predstave Emilija Mrdaković.

Jedan od kurioziteta predstave biće sviranje na sceni mlade svetski nagrađivane violinistkinje Jane Vukićević.

Predstava “Šešir pun boja“ autorski je projekat Ivane Koraksić. To je dečija edukativna interaktivna predstava koja kombinuje lutkarsko pozorište, pokret, modeliranje balonima i oniričnu poeziju Desanke Maksimović. Predstava, kako je rečeno, podstiče dečiju imaginaciju i omogućuje učenje kroz igru a namenjena je uzrastu od 3. do 8. godine.

„Šešir pun boja“ je priča o dva prijatelja Crnku i Belinu koji žive u crno-belom svetu i potrazi su za dugom, a njihov treći prijatelj je Peđa koji im pomaže ali i odmaže u potrazi za svetom boja


Објављено

у

од

Ознаке: