LUTKARSKE PREMIJERE

Tokom vikenda na sceni nekadašnjeg bioskopa Jugoslavija na Novom Beogradu, Malo pozorište „Duško Radović“ i Lutkarsko pozorište „Pinokio“ izvešće dve premijere po tekstovima Igora Bojovića.

“Tri praseta” u režiji Dragoslava Todorovića, “lutkarski komad od tvrde gradje”, produkcija Malog pozorišta, premijerno će biti izveden 12. decembra. Čuvena bajka u verziji Igora Bojovića je urbana priča o tri praseta iz rasformiranog cirkusa. Kroz, već poslovično igrivo-zabavne stihove predstava, na način prijemčiv i deci i odraslima zadire i u brojna i bolna pitanja napuštenih kućnih ljubimaca.

Total dizajn (lutke, scena i kostim) potpisuje Irina Somborac, kompozitor je Vladimir Pejković, a tehnologijom lutaka bavili su se Darko Ivanović i Goran Balančević. Igraju: Miloš Andjelković, Goran Balančević, Aleksandra Andjelković, Nenad Radović, Vojo Maksić, Ljiljana Peroš, Nikola Stevanoski i Nemanja Brajović.

„Čardak ni na nebu ni na zemlji“, lutka igra u režiji Stevana Bodrože i izvodjenju „Pinokija“, imaće premijeru 14. decembra. „Kako to najčešće i biva najlepša priča se priča sama, a vrednosti naših  junaka, kao što su hrabrost i ljubav, pobedjuju strašne aždaje i nepravde”, zapisano je u programu predstave.

Dramaturg projek Danka Sekulović, dizajn scene, lutaka i kostima potpisuje Jelena Milić Zlatković, a kompozitor je Anja Djordjević. Igraju: Zorana Milošaković-Tasić, Dragiša Kosara, Jovan Popović, Zoran Todorović, Goran Popović, Željka Mandić, Ljiljana Živić, Nela Nikolić i Ivana Todorović.

 

 


Објављено

у

од

Ознаке: