LOLITA NOVOG DOBA

“Lolita” Vladimira Nabokova, u režiji Jovane Tomić premijerno će biti izvedena na Maloj sceni Madlenianuma 14. novembra.

Magija imena “Lolita”, koje podrazumeva mešavinu čednosti i erotičnosti, ne jenjava još od objavljivanja istoimenog romana Vladimira Nabokova 1955. godine. Talentovana ekipa mladih pozorišnih umetnika daje novo vidjenje ove kontroverzne, ljubavne priče, koja pogotovu u sadašnjem trenutku u kom se pitanja ljudskih prava iznova ispituju. Rediteljka Jovana Tomić danas, kada se i granice ulaska u pubertet menjaju, kao i načini komunikacije među generacijama, nalazi nove pristupe i nova tumačenja Nobokovljevog romana.

Prvi saradnici Jovane Tomić su dramaturg Dimitrije Kokanov, kostimograf Darinka Mihajlović i koreograf Maja Kalafatić. Glumačku ekipu u ulozi Hamberta predvodi Bojan Žirović, a u naslovnoj ulozi publika će gledati mladu Anu Mandić. Ostale uloge dodeljene su Irmi Milović i Peđi Marjanoviću.

Projekat „Lolita“ izabran je na Konkursu „Madlenianuma“ koji je bio namenjen mladim pozorišnim stvaraocima, a podržalo ga je i Ministarstvo kulture Republike Srbije kao jedan od značajnih projekata mladih autora u 2015. godini.


Објављено

у

од

Ознаке: