LJUBAV KAO DRUŠTVENA EMOCIJA

Predstava „Crvena ljubav“, po motivima romana Aleksadre Kolontaj, u režiji i dramatizaciji Olge Dimitrijević, biće premijerno izvedena 12. februara u Bitef teatru.

Komad je nastao je po motivima romana „Slobodna ljubav“ ruske spisateljice i revolucionarke Aleksandre Kolontaj. Bavi se revolucionarnom idejom ljubavi, drugim rečima, dovodi u pitanje patrijarhalne i kapitalističke društvene mehanizme koji su oblikovali današnje ljubavne odnose i proizveli njihove, još uvek aktuelne, društvene forme. Prema Aleksandri Kolontaj, ljubav je u svojoj osnovi društvena emocija, a ne privatna stvar. Ljubav poseduje ujedinjujući element koji ima vrednost i značaj za celokupno revolucionarno društvo.

Postavljajući njen roman na scenu, autorski tim koji stoji iza predstave prati crvenu nit ljubavi koja vodi u društvenu imaginaciju (ne)mogućeg svakodnevnog i slobodnog društvenog života, navedeno je u saopštenju. U predstavi igraju Vladimir Aleksić, Jelena Ilić, Milica Stefanović i Ana Ćurčin, koja je bila zadužena i za muziku.

Produkciju projekta potpisuju “uz)bu))na)))” i Bitef Teatar, a ostvaren je uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije


Објављено

у

од

Ознаке: