LAUREATI 54. MESS-A

Najbolja predstava pedeset i četvrtog po redu sarajevskog MESS-a je “Koštana” Andraša Urbana, u izvodjenju subotičkog Narodnog pozorišta.

Žiri u sastavu predsednica Nataša Matjašec-Roškar, nemačka dramaturškinja i program menadžerka izvođačkih umetnosti na festivalu i produkcijskoj kući Helerau iz Drezdena, Karmen Mehnert-Havekost i bosanskohercegovački reditelj Nermin Hamzagić, objavio je laureate i laureatkinje 54. Internacionalnog teatarskog festivala MESS. Zlatni lovorov venac za najbolji dramski tekst u selekciji Balkan (Con)Text i dodeljen je Biljani Srbljanović, dok je sarajevski glumac Ermin Bravo dobio priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Mali mi je ovaj grob“.

“Koštana” u režiji Andraša Urbana proglašena je najboljom predstavom, a za najbolje glumačko ostvarenje nagrađena je Suzana Vuković za ulogu u toj predstavi. Žiri Međunarodne asocijacije pozorišnih kritičara (IATC) takođe je nagradio predstavu “Koštana”, prenela je agencija FENA.

“Zlatni lovorov venac” za najboljeg reditelja dodeljen je Luki Persevalu za predstavu “Front”, prikazanoj na otvaranju MESS-a, a nagrada “Jurislav Korenic” za najboljeg mladog reditelja Frančeski Penini za režiju predstave “Dob”.

Festival je održan od 3. do 12. oktobra u Sarajevu, Zenici, Goraždu i Visokom, a na njemu je prikazano 25 predstava iz 18 zemalja.


Објављено

у

од

Ознаке: