KOVAČEVIĆ KAKVOG NE POZNAJEMO

„Hotel Evropa“ naziv je komada Siniše Kovačevića, u autorovoj režiji, koji će premijerno biti izveden na Sceni „Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta 30. januara.

Ovaj neizvođen tekst Siniše Kovačevića jedina je komedija koju je napisao (još pre 35 godina), a smešten je u 1980. godinu u hotel, zapravo pansion, „Evropa“. Paradoksalno, iščašena nostalgija kakvom su obojeni Kovačevićevi likovi razotkriva dekadenciju i postepeno odumiranje postulata na kojima počiva građanska Evropa, a efekat je razoružavajuće mračna komedija o vremenu prošlom i njegovim posledicama na sve buduće generacije, o razarajućem diskretnom šarmu nestajuće buržoazije.

Autorsku ekipu čine scenograf Miodrag Tabački, kostimograf Jelena Stokuća i kompozitor Kristina Kovač, a scenski pokret je osmislila Marija Milenković. Uloge tumače članovi ansambla i penzioneri BDP-a, kao i nekoliko gostiju: Slobodan Boda Ninković, Mateja Popović, Danica Ristovski, Jelena Čvorović Paunović, Nebojša Ljubišić, Boris Radmilović, Dragoslav Ilić, Dobrila Ilić, Azra Čengić, Zoran Simonović, Zoran Đorđević i Slađana Vlajović.

 


Објављено

у

од

Ознаке: