KORUPCIJA, UVEK ISTA

“Revizor” N.V. Gogolja, u režiji Maurisija Fare, premijerno će biti izvedena 30. marta u u Domu kulture u Gračanici, u produkciji Narodnog pozorišta Priština.

Ovo klasično delo ruskog realizma režirao je Maurisi Fare, švajcarski reditelj rodom iz Katalonije koji trenutno radi kao art direktor Monbižu teatra u Berlinu. Ovo je treća ovogodišnja premijera prištinskog teatra sa sedištem u Gračanici.

Proslavljeno Gogoljevo dramsko delo za temu ima korupciju u carističkoj Rusiji i dodvornički malograđanski odnos u provincijalnim sredinama prema višim instancama vlasti. Dva veka nakon što je napisana, ova komedija je i dalje aktuelna u opisu situacija i karaktera ljudi i mentaliteta u svim društvima.

U predstavi, pored glumaca iz ansambla Narodnog pozorišta Priština – Milan Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Branka Babovića i Nebojše Đorđevića, igraju i gostujući saradnici  -Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić i Bojan Veljović. Dramaturg je Darjan Mihailović, scenograf Goran Stojčetović i kostimograf Sara Bradić.


Објављено

у

од

Ознаке: