KONKURS ZA NAGRADU „MILOŠ ŽUTIĆ“ U 2018.

Udruženje dramskih umetnika Srbije – reprezentativno Udruženje u kulturi objavilo je konkurs – javni poziv za dostavljanje predloga kandidata za dodelu Nagrade „Miloš Žutić“ u 2018. godini.
Nagrada „Miloš Žutić“ je godišnja nagrada koju Udruženje dramskih umetnika Srbije dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na scenama profesionalnih pozorišta Srbije, u predstavama premijerno izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine. Osnovna merila su: da je ostvarena uloga, velika ili mala, tragalačka i da se može označiti kao putokaz u razvitku glume, kao i da je glumac, stariji ili mlađi, osvedočio svoju posvećenost umetnosti glume i odgovornost prema misiji pozorišta.
Predlagači kandidata mogu biti profesionalna pozorišta, dramski umetnici, pozorišni kritičari, redakcije stručnih i časopisa iz oblasti kulture, kao i umetničke ustanove i udruženja.
Predlozi sa pisanim obrazloženjem dostavljaju se najkasnije do 20. oktobra 2018. na adresu: Udruženje dramskih umetnika Srbije, 11158 Beograd, Studentski trg 13/VI ili elektronskom poštom na: udus@udus.org.rs


Објављено

у

,

од

Ознаке: