KOMEDIJA O SAMOSPOZNAJI

“Pijani”, najnovija drama jednog od najizvođenijih ruskih i evropskih savremenih dramskih pisaca Ivana Viripaeva, u režiji Borisa Liješevića, premijerno će biti izvedena u 4. Februara u Ateljeu 212.

Radnja ovog komada se odigrava negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gde je 14 likova (bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostitutka), zbog različitih razloga i povoda, pijano. Međutim, to pijanstvo je samo maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive. U tom „kolektivnom monologu“ neki od njih ipak dolaze do saznanja, da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada. Ovo je filozofska komedija o otkrivanju i samospoznaji koja sadrže opomenu i poziv svima nama da se više ne bojimo i da se konačno prepustimo životu: da prestanemo da se plašimo da volimo, da opraštamo, da menjamo sebe i svet oko sebe.

Autor scenografije je Aleksandar Denić, a kostima Maja Mirković. U predstavi igra skoro čitav ansambl Ateljea 212: Dara Džokić, Svetozar Cvetković, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Nebojša Ilić, Isidora Minić, Branislav Trifunović, Jelena Petrović, Dejan Dedić, kao i mladi glumci: Marta Bjelica, Vuk Jovanović i Strahinja Blažić.


Објављено

у

од

Ознаке: