KLASIK XX VEKA

“Tramvaj zvani želja” Tenesi Vilijemsa u adaptaciji i režiji Stefana Sablića premijerno je izveden u Zvezdara teatru 14. novembra.

“Krenuo sam u ovaj projekat siguran da je ovo dobra teatarska literatura i da ću naići na neiscrpno bogatstvo mogućnosti osvetljavanja likova, situacija i tema koje ostaju za večita vremena. Najšire govoreći ovo je priča o ljudima koji se bore za egzistenciju i društvu gde nema milosti u momentu kada se sve mogućnosti zatvore. Ne postoji pružena ruka od strane najbližih već se problem rešava definitivnim odbacivanjem materijalno i psihički posrnule osobe. Vreme u kojem se čovek za čas nađe na ulici a kada se to desi ni najbliži nemaju milosti za gubitnika već ga surovo otpisuju. U tako dobroj literaturi sa lakoćom sam odstranio sve ono sto pripada staroj dramaturgiji i pronalazio sam u likovima današnje ljude koje poznajemo i prepoznajemo. Ova drama se bavi temama koje su veoma aktuelne nažalost za večita vremena pa tako i u našem društvu: nasilje u porodici, zlostavljanje žena, beda i nemaština, fizička i duhovna”, zapisao je reditelj u programu predstave.

Sablić potpisuje i izbor muzike, kostimograf je Valentina Obradović, a scenograf Mihailo Mošesku. Igraju: Jelena Djokić, Ivan Jevtović, Paulina Manov, Bojan Dimitrijević i Dušan Ašković.


Објављено

у

од

Ознаке: