KARIJERA KROZ INTERVJUE

Knjiga sa naslovom „A, ko si ti ?“ i podnaslovom „Automonografija“ Predraga Mikija Manojlovića biće promovisana u petak, 19. juna 2015. godine u 12 sati na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Knjiga je sastavni deo glumačke nagrade za životno delo „Dobričin prsten“ koju je Miki Manojlović dobio 2012. godine kao 28. laureat tog najvišeg glumačkog priznanja.Nastala je u saradnji tri saizdavača: Udruženja dramskih umetnika Srbije, Vukotić medie d. o. o. i JP „Službeni glasnik“, a izdavanje je delom finansijski omogućilo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Knjiga „A, ko si ti ?“ nije klasična monografija, čak nosi podnaslov „automonografija“, jer je u njoj objavljeno više od 60 intervjua, koje je ovaj istaknuti glumac dao različitim medijima različitim povodima u poslednjih 25 godina. Kroz te razgovore Miki priča kako je odigrao preko 100 glavnih i velikih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, dobrim delom i u inostranstvu, objašnjava mnoge svoje stavove o glumi, pozorištu, filmu, kulturnim prilikama, ljubavi, prijateljstvu, o tradiciji i budućnosti, o eliti, primitivizmu …

Posao oko priređivanja monografije, sakupljanja tekstualnog materijala i biografskih podataka uradila je mr Jelena Kovačević, tetrolog, a finalnu verziju knjige uredio je iskusni novinar, urednik i izdavač Manojlo Manjo Vukotić, direktor Vukotić medie, sa svojim saradnicima.

 


Објављено

у

од

Ознаке: