JUBILEJ KAZALIŠTA VIROVITICA

  1. Virovitičke kazališne susrete 6. februara otvara premijera predstave Mate Matišića “Legenda o sv. Muhli”, komedija nastala u kooprodukciji Virovitičkog kazališta i Istarskog narodnog kazališta iz Pule.

Dan Kazališta Virovitica proslavlja se 3. februara kada je u gostionici Grčić u ovom gradu, 1900. godine, odigrana je prva predstava, šala “Sluge muzikanti”. Inače, ove godine, Kazalište Virovitica obeležava jubilej – 70 godina neprekidnog rada. Na početku tog niza, bila je komedija “Kijavica” koja je izvedena 1945. godine u režiji Aleksandra Bjelousova.

Ovogodišnji Virkas biće obogaćen i zanimljivim pratećim programom. U Gradskom muzeju 30. januara otvorena je izložba „70 lica kazališta Virovitica“, a biće predstavljene i Disputove dramske i teatrološke knjige “Knjigom kroz četvrti zid“. Uz 12 predstava koje će biti prikazane u Virovitici, nekoliko predstava biće izvedeno i u Slatini, Orahovici, Pitomači i Suhopolju.

„Ovogodišnji 11. Virovitički kazališni susreti posvećeni su, kao i cijela godina, 70. obljetnici Kazališta Virovitica. Virkas će biti otvoren predstavom „Legenda o sv. Muhli“ Mate Matišića, jednog od najznačajnijih hrvatskih dramatičara i umjetnika, u režiji Dražena Ferenčine“ – rekao je direktor virovitičkog Kazališta Miran Hajoš. Svaki vikend, tokom februara pred virovitičkom publikom predstave će igrati gosti iz teatara Hrvatske, BiH (Tuzla), Slovenije (Celje) i Srbije (Zaječar).

„Nadamo se da će publika biti zadovoljna te da će Kazalište Virovitica dodatno učvrstiti svoje mjesto na kazališnoj karti Hrvatske“ – zaključio je Hajoš.


Објављено

у

од

Ознаке: