JOŠ JEDAN BRODVEJSKI HIT

Premijera čuvenog mjuzikla “Sweet Charity” u režiji Mihaila Vukobratovića biće izvedena u Pozorištu na Terazijama 29. januara.

Mjuzikl „Sweet Charity“ rađen je prema Felinijevom filmu „Nights of Cabiria“ u kome je glavna junakinja- plesačica Čeriti koja radi u noćnom klubu- sumnjive reputacije, promenljivog uspeha u karijeri, i u stalnoj, gotovo fanatičnoj potrazi za ljubavlju gde ide iz jednog razočarenja u drugo.

Mjuzikl „Sweet Charity“ premijerno je izveden na Brodveju 29. januara 1966. godine (obnavljan 1986. i 2005. godine) dok je na londonskom West Endu prvi put izveden 1967. godine (sa obnovama 1989. i 2009. godine). U svim svojim izdanjima uvek je bio višestruko novinovan za nagradu Tony, nekoliko puta je istu i osvajao.

Autori ovog mjuzikla su kompozitor Saj Kolmen koji je za svoj rad bio 19 puta nominovan, a jednom bio i dobitnik najznačajnije brodvejske nagrade Tony. Autor teksta je Nil Sajmon, američki scenarista i dramski pisac, koji je napisao više od pedeset pozorišnih komada, filmova i mjuzikla, dok je koreografiju i režiju uradio Bob Fosi, otac modernog mjuzikla, dobitnik Tony nagrade za najbolju koreografiju (1966).

U mjuziklu „Sweet Charity“ učestvovaće svi stipendisti- igrači američke škole „Jacob’s Pilow“ sa kojoj Pozorište na Terazijama sarađuje od 2006. godine.

Autorski tim čine Mihailo Vukobratović (reditelj i ko-autor adaptacije), Slobodan Obradović (prevod, prepev songova, adaptacija), Tatjana Radišić (kostimograf), Geroslav Zarić (scenograf), Milan Gromilić (koreograf), Milan Nedeljković i Ivan Ilić (autori muzičkih aranžmana)… U ansambl predstavi Pozorišta na Terazijama pored baleta, hora i orkestra igraju Milena Živanović, Nikola Bulatović, Mina Lazarević, Branko Cvejić, Tanja Bošković, Ivana Knežević, Duško Radović, Milan Antonić.


Објављено

у

од

Ознаке: