„ŽUTIĆ“ ZA JELENU DJOKIĆ

Godišnje glumačko priznanje Udruženja dramskih umetnika Srbije – Nagrada „Miloš Žutić“ za 2015. godinu – pripala istaknutoj dramskoj umetnici Jeleni Đokić, koja je time postala 21. laureat tog našeg uglednog priznanja.

Jelena Đokić nagrađena je za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2014. – 30. juna 2015. godine i to za ulogu Karoline u predstavi „Kazimir i Karolina“ Edena fon Horvata, u režiji Snežane Trišić. Predstava je produkcija Pozorišta Atelje 212, Beograd. Napominjemo da je Jelena Đokić pre petnaest godina (2000) već jednom nagrađena ovom nagradom i to za ulogu Katarine Šparović u predstavi „Bokeški d-mol“.

U konkurenciji za Nagradu za 2015. bila su 22 glumačka ostvarenja. Petočlani žiri je odluku o novom dobitniku Nagrade doneo 28. maja 2016. godine to većinom glasova, a radio je u sastavu: glumci Nebojša Dugalić (prethodni laureat – predsednik Žirija), Branko Cvejić, Radoslav Milenković i Isidora Minić i teatrolog i pozorišni kritičar dr Ana Tasić.

Jelena Djokić je 21. laureat ovog uglednog priznanja, a Nagrada „Miloš Žutić“ se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. O svečanom uručenju Nagrade Jeleni Đokić obavestićemo Vas blagovremeno.


Објављено

у

од

Ознаке: