JASNA ĐURIČIĆ DOBITNIK NAGRADE “DOBRIČIN PRSTEN”

Ugledna glumačka bijenalna nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo – Nagrada „Dobričin prsten“ – odlukom Žirija pripala je istaknutoj dramskoj umetnici Jasni Đuričić.

U konkurenciji za nagradu bilo je ukupno 10 istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnice Jasne Đurićić, nominovani su i Mirko Babić, Vlastimir Velisavljević, Milena Dravić, Sonja Jauković, Mirjana Karanović, Miodrag Krivokapić, Dragan Nikolić, Marko Nikolić i Đurđija Cvetić. Glumac Nebojša Dugalić je, takođe, predložen za ovu našu nagradu, ali se povukao iz konkurencije, jer je učestvovao u radu Žirija.

Sedmočlani Žiri odluku je doneo 3. decembra 2014. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: prof. dr Predrag Bajčetić, reditelj, glumci Nebojša Dugalić, Boris Komnenić, Predrag Miki Manojlović – prethodni laureat (predsednik Žirija) i Radoslav Milenković i teatrolozi prof. dr Ivan Medenica i mr Ksenija Radulović. Jasna Djuričić je 29. laureat ovog našeg visokog staleškog i esnafskog priznanja.

Podršku dodeli Nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Obaveštenje o terminu i mestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena čuvenog Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Majdanpek) gospođi Jasni Đuričić  biće naknadno objavljeno.

 

 

 

 


Објављено

у

од

Ознаке: