IZNENAĐENJA U PINOKIJU

Pozorište lutaka „Pinokio“ najavljuje zanimljiv vikend: 22. maj biće održana premijera autorskog projekta Ivane Koraksić, realizovanog u koprodukciji sa Cirkusferom, a dan kasnije gostovanje indijske lutkarske trupe KatKha.

Predstava rediteljke Ivane Koraksić namenjena je najmlađoj publici (uzrast 3 do 8 godina). U recept za predstavu je neočekivanim redosledom zamešano lutkartsvo, žongliranje, ples i animacija objekata. Junaci Crni, Belina i Sivilo žive u dosadnom crno-belom svetu i tek otkrivaju svet boja, pojedinačno ih predstavljajući na zabavan, istraživački i maštovit način – svaka boja ih vodi u jednu kratku avanturu. Osvajanjem svih boja, oni otkrivaju Dugu, kraljicu boja.

Dramaturg je Marina Ćetković, a igraju: Sanja Cvrkotić/ Ivana Todorović, Vojislav Šantić i Jovan Popović.

Pozorište lutaka „Pinokio“ će biti domaćin indijske lutkarske grupe KatKatha, koje će 23. maja izvesti predstavu “O Radmi”. Gostovanje je organizovano u saradnji sa Ambasadom Indije u Beogradu i Indijskog Saveta za Kulturnu Saradnju iz Nju Delhija. To je pozorišni komad zasnovan na odlomcima iz Bhavabhutijeve “Ramajane” i ispričan je kroz animaciju, projektovane slike, ples, maske i lutke. Bhavabhuti je indijski dramski pisac iz VIII veka n.e. Predstava je neverbalna, traje 55 minuta i namenjena je publici svih uzrasta.


Објављено

у

од

Ознаке: