IN MEMORIAM: Selimir Tošić (1946-2015)

Selimir Tošić, pozorišni i filmski glumac, dugogodišnji član ansambla Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, preminuo je 20. jula.

Rođen je 1946. godine u Obrenovcu. U NP “Toša Jovanović” je došao u sezoni 1969/70. Ostvario je prvu zapaženu ulogu u Simovićevom „Putujućem pozorištu Šopalovic“ kao Drobac. Bio je nezamenljivi deo repertoara zrenjaninskog pozorišta upečatljivim glasom i stasom. Odlično se snalazio kako u klasici, tako i u savremenim komadima. Poslednjih godina publika ga pamti po odličnim ostvarenjima u predstavama „Mrtve duše“, „Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina“ koje je režirao Ljuboslav Majera, „Šuma“ u režiji Radoslava Milenkovića, „Kron – (p)lutajuce glumište“ u režiji Roberta Raponje i posebno u „Ukroćenoj gorpadi“ u režiji Kokana Mladenovića. U penziju je otisao 2009. godine, ali je nastavio da igra u predstavama koje su na repertoaru.

Iz Narodnog pozorista „Toša Jovanović“ poručuju da sa odlaskom svakog glumca ostaje velika praznina i tuga, ali i da su ponosni da je glumac poput Selimira Tošića svoj život i karijeru posvetio upravo ovom pozorištu.


Објављено

у

од

Ознаке: