GODINA U ZNAKU STERIJE

Narodno pozorište „Sterija“ u Vršcu obeležilo je 10. februara Dan teatra i izvelo premijeru predstave „Ana Frank“, koju je prema romanu „Dnevnik Ane Frank“ režirao Vlatko Ilić.

Dan Narodnog pozorišta „Sterija“ pre više od pola veka ustanovio je Ivan Vukov, njegov dugogodišnji glumac i upravnik, a vezuje se za datum osnivanja teatra 1945. godine. Otvorena je i izložba „Na raskršću vremena“ Sofije Lučić i Bojane Ivanov-Đorđević, koju čine Sterijini porterti i fotografije i dokumentaristički materijal iz bogate umetničke karijere Ivana Vukova.

“Dnevnik Ane Frank” je verovatno jedna od najpoznatijih priča dvadesetog veka. Vođen tokom više od dve godine njenog skrivanja, “Dnevnik” je objavljen ubrzo nakon završetka Drugog svetskog rata (1947. godine u Amsterdamu), i predstavlja ne samo dokument života u ratnim vremenima već i pokušaj suočavanja sa užasima Holokausta.

Za scenografiju i kostime bio je zadužen Vojislav Klačar, a dramaturškinja je Bojana Ivanov-Đorđević. U predstavi igraju: Tamara Tamči-Toskić, Neda Grubiša, Ivan Đorđević, Srđan Radivojević, Dojna Petrović, Sonja Radosavljević, Jovana Andrejević.


Објављено

у

од

Ознаке: