GENIJE CRNJANSKOG

Premijera predstave “Miloš, Crnjanski” po tekstu Slavenke Milovanović, Miloša Latinovića i Ivane Vujić, koja je i reditelj projekta, biće izvedena na sceni Madlenianuma 7. novembra.

Predstava prati život Miloša Crnjanskog koji nesumnjivo spada u mali broj pisaca koji se ubrajaju u sam vrh srpske književnosti. Dela koja je stvorio njegov potpuno autentičan talenat iz oblasti romana, poezije, drame i eseistike vreme samo potvrđuje kao prava remek dela, te pozorišna predstava o ovom književnom geniju predstavlja misiju koja je od nacionalnog značaja.

Publika će videti, s jedne strane, romantične momente upoznavanja i njihovih putovanja bračnog para Crnjanski, a sa druge strane će ih akteri podsetiti koliko je Crnjanski bio sam i neshvaćen od kritike i kolega kad su njegova dela u pitanju. Drama se završava potresnim povratkom Miloša i Vide Crnjanski u njihovu voljenu zemlju, u Beograd, kroz mnogo otežavajućih okolnosti, skoro u ilegali. Miloš je došao da se u svojoj domovini oprosti od ovozemaljskog života. Predstava ima za cilj da bude snažna i neobična, kakvi su i bili dvoje ljudi o kojima govori.

Predstava „Miloš Crnjanski“ realizuje se u koprodukciji sa „Bitef teatrom“.Ivane Vujić. Autor scenografije je Kosta Bunuševac, a kostima i video radova Svetlana Volic. Muziku za predstavu komponovala je Irena Popović, dok je koreograf Isidora Stanišić. Igraju: Tihomir Stanić, Danica Maksimović, Joakim Tasić, Milena Radulović, .Nebojša Kundačina, Jelena Graovac, Anja Orelj, Mia Simonović Lazarević, Dušan Vukašinović i Nikola Živanović.


Објављено

у

од

Ознаке: