FESTIVAL ANGAŽOVANOG TEATRA

Regionalni festival društveno-angažovanog teatra „Van okvira“ biće održan od 5. do 9. decembra uz partnerstvo i prodšku KC Reks i Galerije 12 Hub, a u organizaciji grupe “Hajde da…” .

Na programu će biti devet predstava o različitim vrstama ograničenja, granica i životnih barijera,  a koji ukazuju na cenzuru i posledice njenog prekoračenja („O s(a)vesti – Esej u pokretu o Dadi Vujasinović“), na granice jezika i komunikacije („Tišina“), na senzorne granice („Inner Lights“), na geo-političke granice („Let iznad kosovskog pozorišta“), granice ličnog i političkog („Još jedno pismo preko Crvenog krsta”), granice izdržljivosti („Tri minuta“ i „Ludačke košulje još uvek u našem gradu. Еskapizam sa osmehom.”), umetničkog delovanja („Star Track“), granice prihvatanja društvenih pravila („Dečak koji kaže da – dečak koji kaže ne“).

Tokom Festivala biće organizovane radionice i okrugli stolovi na kojima će biti rasprave o prikazanim predstavama, kao i o drugim temama koje se tiču pitanja različitih granica, najavili su organizatori.

Predstave su prilagođene slepim i slabovidim osobama, organizovan je i prevod na srpski znakovni jezik, a prostorije u kojima će se program odvijati pristupačne su za korisnike kolica.

Program festivala „Van okvira“ biće besplatan za posetioce.


Објављено

у

од

Ознаке: