DŽEJK&ELVUD NA SRPSKI NAČIN

Premijera mjuzikla „Braća (B)luzeri“ Katarine Borisavljević, u režiji Ivana Jevtovića biće izvedena na program Belefa 29. juna u Miksalištu (Mikser haus).

Glavni likovi „definitivno nisu luzeri, jer se radi o jednoj katarzičnoj priči“, rekao je glumac i reditelj Ivan Jevtović. On je odavno planirao ovakav projekat, a poziv je sada stigao od umetničkog direktora Belefa Vojkana Borisavljevića, čija je ćerka Katarina, inače dramaturg, napisala tekst za ovaj mjuzikl. „Dobro sam procenio da upravo ona može da napiše orginalnu priču. U američkom filmu („Braća Bluz“ iz 1980.) braća su Džejk i Elvud, a ovde kod nas su Džidži i Elvis”, kaže Jevtović.

U srpskoj verziji Jevtović (Džidži) i mladi glumac Ivan Mihailović (Elvis) „u uzbudljivoj misiji pokušavaju da sačuvaju jednog umetnika. Umetnik je tu kao citat onoga što nam se dešava kad država jednostavno ne mari za talentovane i dopušta da oni, kao i drugi mladi ljudi, odlaze iz ove zemlje. Oni u ovoj našoj priči uspevaju konačno, okupljanjem benda, da naprave veliki koncert i da praktično sačuvaju tog čoveka da ostane ovde sa porodicom, u kojoj su očigledno i neki budući umetnici“, otkrio je reditelj. Jevtović se nada da će Miksalište u Savamali ubuduće biti stalni prostor za predstave, koncerte i slične sadržaje. On je dodao da bi „Braća (B)luzeri“, ako se dopadnu Ivanu i Maji Lalić, koji vode Mikser haus, mogli da ostanu na repertoaru i tokom zime, u zatvorenom prostoru, kao što je prošle sezone tu igran „Dogvil“.

Aranžer muzike je Uroš Ranković, kostimograf i scenograf Sandra Jevtović – Bugarin, koreograf Tamara Antonijević – Spasić. U ansamblu su Dušica Novaković, Jelena Gavrilović, Duško Radović, Amar Mešić, Anđelko Beroš i drugi, dok živi bend „(B)luzeri“ čine Maks Kočetov – saksofon, Dragančo Ristevski – truba, Mihajilo Bogosavljević – trombon, Uroš Ranković – klavijature, Arsenije Tubić – električna gitara…


Објављено

у

од

Ознаке: