DVOJEZIČNA “BOŽIĆNA BAJKA”

Koprodukcija Kolektiv teatra – Engleska i “Pozorišta za decu” Kragujevac – predstava za decu i odrasle “Bozićna bajka” engleskog klasika Čarlsa Dikensa u adaptaciji i režiji Aleksandra Dunđerovića premijerno će biti izvedena 20. decembra.

Predstava je tematska, ali će biti uvrštena u redovni repertoar Pozorišta za decu u Kragujevcu, jer je priča prilagođena za sve uzraste. Priča govori o Skrudžu, moćnom čoveku, koji je veoma težak, sebičan i škrt, ne veruje u Božić, hrišćanski praznik milosrđa, dobrote i porodične ljubavi. Na Badnje veče, Skrudža posećuju tri Božićna duha, posle čega ništa više nije bilo kao pre …

To je bilingualni, multimedijalni projekat za koji je audio-vizuelni poveren jednoj od vodećih multimedijalnih grupa “Enciklo”, Mateje Ristića, a njegov saradnik je Vuk Spasić. Kostimograf je Ana Kolbianova. U predstavi igra glumački ansambl “Pozorišta za decu” Kragujevac, a glavnu ulogu – Skrudža tumači Mirko Babić. Posebna atrakcija predstave je učešće engleske glumice iz Kolektiv teatra Morin Brajen, koja će igrati naratora na engleskom jeziku. Projekat je urađen i u saradnji sa decom iz Dramskog studija Doma Omladine, pod vođstvom Đorđa Đokovića, koji takođe glumi u predstavi. Igraju i Miloš Milovanović, Petar Lukić, Milomir Rakić, Milica Redžić Vulević, Milica Simović, Nevena Brzaković, Dubravka Djordjević, Vladimir Djoković.


Објављено

у

од

Ознаке: