DUGALIĆU URUČENA NAGRADA „MILOŠ ŽUTIĆ“

Nagrada „Miloš Žutić“ za 2014. godinu uručena je laureatu Nebojši Dugaliću 8. juna 2015. godine na sceni Teatra „Bojan Stupica“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Nebojša Dugalić je 20. laureat Nagrade „Miloš Žutić“, koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na našim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u pozorišnoj sezoni. Nebojša je nagrađen za ulogu Roberta u predstavi „Izdaja“ Harolda Pintera, u režiji Gorana Šušljika, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U konkurenciji je bilo čak 33 glumačkih ostvarenja izvedenih na našim profesionalnim scenama u periodu od 30. juna 2013. do 30. juna 2014. godine.

Žiri je jednoglasnu odluku doneo 16. marta 2015. godine, a radio je u sastavu: dramaturg Jelena Mijović (predsednica Žirija), glumci Nataša Tapušković i Saša Torlaković (prethodni dobitnik) i reditelji Ljiljana Todorović i Gorčin Stojanović.

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića – rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu – rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade „Miloš Žutić“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.


Објављено

у

од

Ознаке: