DRAGI GOST IZ FRANCUSKE

Melodrama „Krojcerova sonata“ Irine Dečermić, u režiji Gorana Šušljika, sa gostom iz Francuske Žan Mark Barom u glavnoj ulozi, biće premijerno izvedena 14. juna na velikoj sceni „Madlenianuma“.

Dok muziku uživo izvode Irina Dečermić (klavir) i Sonja Kalajić (violina), teče čudna priča o neobičnim bračnim, ljubavnim, partnerskim odnosima između slavnog pisca Lava Tolstoja i njegove supruge Sofije.

Adaptaciju i dramatizaciju novele L.N. Tolstoja uradila je Irina Dečermić, koja je takođe kreirala kostime i dizajn zvuka. Scenograf je Ivana Krnjić, koreograf za scene tanga Sonja Kalajić, a dizajner svetla Srđan Jovanović. Lava Tolstoja tumače dvojica glumaca – Žan Mark Bar i Goran Šušljik, Sofiju i Ženu – Irina Dečermić, Truhačevskog – Sonja Kalajić.

U predstavi će se čuti muzika Betovena (Krojcerova sonata), Šumana (Scene iz detinjstva), Hačaturijana (Valcer iz svite Maskarada), Silvestrova (iz ciklusa Tihe pesme za glas i klavir – Puškinova pesma Zimski put). Svaki stav Betovenove „Krojcerove sonate“ donosi promenu u raspoloženjima i u razvoju likova, drame, u neočekivanim preokretima, tako da muzika predstavlja integralni deo dramatskih konflikata, kao i neočekivanih razrešenja i postaje jedan od aktera predstave.


Објављено

у

од

Ознаке: